Despre Noi

ONG Online: Școala Digitală pentru ONG-uri

Școala Digitală pentru ONG-uri este un program anual creat de Asociația Techsoup pentru a ajuta angajații și voluntarii organizațiilor neguvernamentale din România și Republica Moldova să beneficieze de training profesionist și la îndemână online în utilizarea tehnologiei sau soluțiilor online disponibile lor.

ONG Online este un program complementar Programului TechSoup în România și Republica Moldova, care echipează organizațiile cu tehnologia de care au nevoie ca să își îndeplinească misiunea, și este gratuit pentru organizațiile înregistrate în aceste programe.

Prin Școala Digitală pentru ONG-uri ne-am propus să creștem capacitatea organizațiilor nonprofit de a identifica, selecta și implementa soluții și servicii online care să le ușureze sau eficientizeze managementul de proiecte, comunicarea cu comunitățile online de susținători sau strângerea de fonduri, dar și să le pregătească mai bine pentru a-și îndeplini misiunea într-o lume mult mai tehnologizată.

Regulamentul ONG Online poate fi citit AICI. ←

Invităm cei mai buni specialiști în tehnologie, marketing digital, SEO și SEM, branding, social media, comunicare online, design, antreprenoriat și afaceri online să susțină cursuri gratuite pentru angajații și voluntarii organizațiilor nonprofit care se înscriu în ONG Online: Școala Digitală pentru ONG-uri.

În 2016 am organizat prima ediție a ONG Online în România cu sprijinul unei finanțări acordate prin Fondul ONG în România. 535 de angajați și voluntari ONG au participat la cel puțin un eveniment offline sau online de învățare în prima ediție a Școlii Digitale pentru ONG-uri. În total, 11 webinarii online au acoperit diverse subiecte precum: Google AdGrants, Google Analytics, inbound marketing, Google Apps, Customer Relationship Management de la Microsoft, si am călătorit cu trainingurile noastre offline în 6 localități din România. Înregistrările și prezentările create în prima ediție sunt toate disponibile gratuit pe acest site.

Începând cu anul 2017, activitățile ONG Online au fost posibile prin finanțarea asigurată integral de Asociația Techsoup și prin contribuția voluntară a trainerilor.

Ce spun cursanții despre ce au învățat

Programul TechSoup și Școala Digitală au contribuit decisiv în dezvoltarea organizației pe care o reprezint. Produsele și programele ce au sporit eficiența noastră în managementul resurselor umane și materiale au fost (Adobe, Google, Microsoft Office 365 for NonProfit). Așadar sunt bucuros că organizația noastră se aliniază la standarde înalte în ceea ce privește prelucrarea datelor, protejarea mediului și gestionarea timpului ce este mai mult acum pentru beneficiarii noștri. – Anei Valentin Daniel, Președinte Societatea Română pentru Prevenirea și Recuperarea Medicală a Persoanelor cu Accident Vascular Cerebral – SRPRMPAVC

 

Școala Digitală a fost un nou început pentru mine și organizația mea, am învățat lucruri noi, am cunoscut oameni noi dispuși să ne împărtășească din experiența lor. Deținem mai multă informație, deci suntem mai “puternici”, mai organizați, mai învătati, mai “dezvoltati”. Multumim!Cecilia Vicoveanu, Președinte Asociația “Papucul doamnei”

 

Urmărim cu interes intițiativele TechSoup de a sprijini comunitatea ONG din România, Programul TechSoup fiind un exemplu de implicare și de sprijin practic pentru noi. Până acum am achiziționat programe din suita Adobe (Adobe Acrobat și Photoshop) și le folosim cu regularitate, ele fiindu-ne extrem de utile în activitatea ce o desfășurăm. Școala Digitală a venit cu un supliment de resurse gratuite oferite de experți care ne oferă idei noi, dar ne și ajută să profesionalizăm lucrurile pe care le facem, fie ca acestea țin de design, promovare sau organizare internă mai eficientă. Mulțumim! – Gabriela Szabo, Fundația Buckner

Asociația Techsoup

Din 2010, Asociația Techsoup creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Credem că tehnologia contribuie la o societate deschisă și democratică, de aceea ne-am propus să facem tehnologia accesibilă, ușor de înțeles și familiară celor care sunt motorul schimbării sociale în România.  

Află mai multe despre misiunea organizației și proiectele noastre pe www.asociatiatechsoup.ro