Resurse

#transformaredigitală pentru ONG-ul meu

Pandemia de COVID-19 a accelerat schimbările din organizații și ne-a demonstrat că o echipare digitală corespunzătoare ne ajută să putem continua munca de oriunde. Putem să facem bine și să fim alături de comunitățile noastre doar dacă și procesele noastre interne sunt bine puse la punct și nu sunt îngreunate de lipsa de pregătire digitală a organizației. Însă nu întotdeauna ne este clar de unde să începem sau cum să continuăm pregătirea digitală.

Pentru toate organizațiile nonprofit care nu știu de unde să înceapă sau pentru cele care vor să treacă la nivelul următor, am adunat la un loc idei digitale, spuse simplu, despre cum ne verificăm pregătirea digitală și cum mutăm în online organizarea administrativă și o parte din procese.

De ce trebuie să dețin un domeniu web pentru organizația mea (www.organizatiamea.ro)?

Sigur te-ai întrebat: „Oare de ce trebuie să am domeniu pentru organizatia mea?”. Este buletinul tău digital  și devine similar ca importanță cu certificatul fiscal sau cel de înregistrare. Ca să poți accesa orice infrastructură de cloud gratuită oferită de companii IT și orice serviciu de cloud profesional ai nevoie de domeniul înregistrat al organizației – nu poți începe un proces de #transformaredigitala a organizației fără domeniu.

Descoperă articolul dedicat pe acest subiect aici

Ce este o suită de productivitate?

O suită de productivitate este un serviciu IT profesional în cloud pe care îl poți obține gratuit pentru organizația ta. Google sau Microsoft oferă suite complete de productivitate care înseamnă:
– email pe domeniul organizației,
– stocare și arhivare de documente,
– calendare comune,
– sistem de conferință, plus
– servicii de securitate pentru toate aceste date și servicii
Adică ai propria ta infrastructură profesională IT, fără să plătești pentru asta.

Descoperă articolul dedicat pe acest subiect aici

Cu ce mă ajută o adresă profesională pe domeniul organizației, de genul nume@organizatiamea.ro?

Adresa de email pe domeniul organizației este cheia de intrare a fiecărui angajat și voluntar în spațiul organizației din suita de productivitate. Fiecare serviciu digital pe care îl adaugi organizației va putea fi accesat cu această adresă de email: spațiu de mesaje instant, sisteme de management de proiect, sisteme de conferință. Și nu, adresa profesională nu este același lucru cu o adresă alias pe gmail sau outlook, căci nu poți face management centralizat de documente sau servicii cu adrese personale de gmail sau outlook.

Descoperă articolul dedicat pe acest subiect aici

De ce trebuie să verific domeniul organizației când implementez o suită de productivitate?

Fără această verificare, suita de productivitate nu știe care va fi adresa ta de poștă electronică, și mai ales, dacă este cu adevărat a ta. Este pasul care împiedică alți oameni să îți folosească abuziv domeniul și să creeze adrese de email în numele tău. Fiecare serviciu oferă variante de verificare multiple, deci nu îți face griji că nu vei găsi opțiunea potrivită. Trebuie doar să ții minte că orice implementare de suită de productivitate are ca prim pas verificarea domeniului, iar dacă ai mai multe domenii în organizație și vrei să ai adrese de email pentru toate – trebuie să le verifici pe fiecare în parte. Nu poți avea adrese de email până nu verifici domeniul/domeniile organizației.

Descoperă articolul dedicat pe acest subiect aici

Ce înseamnă MX record?

MX sau Mail Exchange este echivalentul adresei și codului poștal în digital. Fără MX records, internetul nu știe unde să îți trimită emailurile! Schimbarea MX records este ultimul pas pe care îl faci ca să ai adrese de email pe o suită de productivitate.

Descoperă articolul dedicat pe acest subiect aici

Ce este DNS?

DNS sau Domain Name System este cartea de telefon a internetului. DNS face ca adresele pe care noi le introducem în limbaj natural, ca www.organizatiamea.ro, să fie transformate în adresă IP, adică ce știe de fapt internetul să citească și să îți afișeze. Fără DNS, ar trebui să introducem în browser adresele IP ale paginilor pe care le accesăm, adică ar trebui să ținem serii complexe de numere ca 199.181.173.179 și să știm cărei pagini de internet le sunt asociate. Orice pagină de internet are DNS, inclusiv a ta.

Descoperă articolul dedicat pe acest subiect aici

La ce folosește aplicația locală de Google Drive sau OneDrive?

Poți instala Google Drive sau One Drive ca și când ai instala o aplicație locală pe computer. Îți va crea un folder de documente Google Drive sau One Drive în documentele tale de pe computer, iar tot ce vei salva în acel spațiu va deveni disponibil și în cloud ori de câte ori ai nevoie de ele sau ai nevoie să le trimiți mai departe. Construiește în folderul respectiv o structură intuitivă și ai grijă ca sincronizarea să pornească automat de fiecare dată când pornești computerul.

Descoperă articolul dedicat pe acest subiect aici

Ce sistem de comunicare online este potrivit pentru organizația mea?

În această perioadă, destul de des suntem întrebați ce aplicații de comunicare online sunt cele mai potrivite pentru comunicare internă, comunicare cu beneficiarii sau evenimente publice. Am adunat la un loc câteva idei despre cum puteți lua această decizie și câteva dintre cele mai importante servicii de video conferință și instant messaging disponibile pentru organizații nonprofit.

Descoperă articolul dedicat pe acest subiect aici

Sharing the Good Work 2021

6 Pași esențiali pentru #TransformareaDigitala a ONG-ului tău

Cum migrezi o parte din procesele administrative ale organizației tale în online? Cum îmbunătățești pregătirea digitală a echipelor de voluntari și angajați? Cum #transformidigital organizația ta?

Detalii

Instrumente de fundraising online și resurse de tehnologie pentru ONG-uri

Cum poți să transformi fanii în fundraiseri online? Cum îți echipezi organizația cu instrumente digitale, licențe de software, soluții cloud și oportunități de învățare despre tehnologie?

Detalii

Cum să-ți construiești pagina sau micro site-ul propriu

Cum să-ți construiești pagina sau micro site-ul propriu pentru a promova activități de fundraising peer to peer și a atrage fundraiseri voluntari pentru proiectele tale?

Detalii

Instrumente digitale pentru fundraising disponibile prin Programul TechSoup

Cum beneficiezi ca organizație nonprofit de instrumente digitale pentru fundraising disponibile prin Programul TechSoup precum Google Ad Grants, Airbnb, Benevity, Tableau?

Detalii

KEEP ON LEARNING! Online Change 2020

Cum să organizezi și derulezi programe de mentorat online pentru profesori

Cum menținem eficient mentoratul online al profesorilor? Care sunt limitările și beneficiile mentoratului online și atributele cheie ale unui mentorat eficient?

Detalii

Cum să structurezi și să livrezi webinarii pentru profesori

Cum proiectăm webinarii pentru profesori? Ce facem diferit față de seminariile offline? Cum creăm obiective de învățare realizabile în webinarii?

Detalii

Transformarea digitală a muncii în ONG

Ce este și cum începem transformarea digitală a ONG-ului nostru? Ce putem face pentru a începe sau a avansa transformarea? Ce provocări avem pe drumul nostru de transformare digitală?

Detalii

EDITIA 2018 – 2019

Amazon Web Services Credits

Ce oferă Programul de credite Amazon Web Services (AWS) organizațiilor non-profit din România? Care sunt avantajele unei infrastructuri cloud față de una tradițională, fizică? Cum poți să procesezi, analizezi și vizualizezi date în mod eficient cu ajutorul AWS?

Detalii

Tot ce voiai să știi despre domeniul serviciilor sociale

Cum să-mi îmbunătățesc abilitățile, cunoștințele și compețentele de lucru cu grupurile vulnerabile? Care sunt etapele și criteriile de acreditare și standarde minime de calitate privind funcționarea serviciilor sociale?

Detalii

Google Ads pentru ONG-uri

Cum setez o campanie de Google Search? Cum construiesc o listă de cuvinte cheie pentru anunțurile mele Google Ads? Ce extensii de anunțuri să folosesc pentru creșterea ratei de click?

Detalii

Social Impact Experiences

Cum să folosești Social Impact Experiences, un nou instrument oferit de Airbnb care te ajută să faci fundraising de impact pentru organizația ta?

Detalii

Tehnologia în ONG-uri: de la teorie la practică

Serie de 3 webinarii ce adresează subiecte specifice legate de tehnologia în ONG-uri și construite în jurul unor studii de caz reale.

Detalii

EDITIA 2017

Instrumente online pentru strângere de fonduri

Ce este un procesator de plați online și de ce să îl folosești? Cum poți implementa un formular de donații online fără cunoștințe de programare? Cum poți să promovezi o campanie online de atragere a donațiilor?

Detalii
Webinar Drepturi autor

Drepturi de autor și licențe libere. Promovarea conținutului deschis.

Ce înseamnă licențele libere și de ce sunt importante? Cum folosești creativ licențele libere pentru a publica și/sau folosi conținut de pe Internet în mod legal? Care sunt excepțiile și limitările legislației actuale ce permit utilizarea operelor?

Detalii
Protectia datelor personale

Protecția datelor personale în cadrul unui ONG

Care sunt conceptele cheie din legislația specifică datelor personale? Ce pași trebuie să facem pentru a ajunge spre respectarea legislației? Care sunt principalele obligații referitoare la prelucrarea datelor personale pe baza GDPR din mai 2018?

Detalii

A B C în WordPress. Introducere pentru ONG-uri

Ce este WordPress? Cum poți folosi platforma WordPress pentru a crea sau schimba site-ul ONG-ului tău? Care este diferența dintre o pagină și un post? Ce este un plugin? Ce poți face pentru a proteja site-ul tău în WordPress?

Detalii

Primii pasi in G Suite for Nonprofits: 21 idei de productivitate pentru ONG-uri

Ce produse Google include G Suite for Nonprofits? În ce arii ale activității unei organizații poți utiliza aceste produse? Cum folosești G Suite pentru a lucra în timp real cu colegii tăi, indiferent în ce parte a țării sau a lumii sunt situați?

Detalii

10 tips-uri usor de implementat pentru a obtine vizibilitate pe YouTube

Care sunt beneficiile promovării pe platforma YouTube? Cum ne îndeplinim obiectivele de promovare pe YouTube? Cum generăm mai multe view-uri și conversii? Ce unelte pune la dispoziție YouTube?

Detalii

Storytelling digital

Cum începi să scrii o poveste? Există talent de povestitor sau e ceva ce se poate învăța? Cum atragi susținători prin ceea ce scrii online? Cum povestim pentru site-ul unui ONG? Cum faci audiența să dea click pe povestea ta?

Detalii

5 strategii de organizare comunitara pentru o comunitate implicata 

Ce poți să faci când dorești să rezolvi o problemă în comunitate și să o aduci în atenția instituțiilor responsabile? Cum poți să mobilizezi eficient comunitatea din care faci parte?

Detalii

E-mail marketing pentru ONG-uri: beneficii, inspirație și bune practici 

Ce obiective ale ONG-ului tău pot fi atinse prin intermediul campaniilor de e-mail? Care sunt cele mai bune tactici de comunicare cu publicul prin e-mail?

Detalii

10 lucruri pe care ar fi bine sa le stiu cand ma informez online

Ce poți să faci pentru a verifica informațiile pe care le culegi de pe social media? Cum îți dai seama dacă o știre este falsă sau adevărată? Ce impact au știrile false asupra comunității tale?

Detalii

Introducere în design grafic pentru ONG-uri

Ce instrumente poți folosi pentru a crea materiale simple ca 1-2-3 pentru organizația ta și care sunt principiile pe care trebuie să le respecți? Ce înseamnă 300dpi, imagine vector sau CMYK?

Detalii

Website de impact pentru ONG-ul tău: Introducere în UX

Cum faci mai prietenos website-ul organizației tale? Cum structurezi informația de pe website-ul organizației tale pentru a comunica mai eficient? Cum poți să crești durata unei vizite pe site?

Detalii

EDITIA 2016

CRM pentru ONG-uri

Află cum poți folosi soluții de Customer Relationship Management (CRM) pentru a comunica mai eficient cu toți beneficiarii, susținătorii și voluntarii organizației tale nonprofit.

Detalii

Google Apps pentru ONG-uri

Reduceți costurile IT și ajutați-vă colegii și voluntarii să colaboreze mai eficient. Aflați totul despre cum puteți fi mai eficienți online cu ajutorul suitei de aplicații Google Apps.

Detalii

Google Analytics pentru ONG-uri

Cunoaște-i pe vizitatorii site-ului tău! Învață cum să folosești programul Google Analytics dacă ești o organizație non-profit. Află câți oameni îți vizitează site-ul organizației, de unde vin și ce-i interesează.

Detalii

Introducere in Inbound Marketing pentru ONG-uri

Ține pasul cu noile trenduri în marketing online și află cum să promovezi mai bine expertiza organizației tale nonprofit. Află ce înseamnă ”inbound marketing” și cum te poate ajuta.

Detalii

Cum te promovezi gratuit pe Google, daca esti ONG?

Află cum să-ți promovezi organizația pe cel mai mare motor de căutare din lume. Învață totul despre Adwords și află cum poți accesa programul Google AdGrants pentru ONG-uri.

Detalii

Building a Community of Donors (EN)

Businessmen, beggars and priests - three highly successful fundraisers. Why? What makes some people so good at getting money and others… not so good.

Detalii

Introducere in branding pentru ONG-uri

Află care sunt aspectele de care trebuie să ținem cont pentru a avea o organizație cu o voce mai puternică. Un brand puternic poate influența felul în care oamenii se raportează la organizația ta neguvernamentală.

Detalii

LinkedIn pentru organizatii nonprofit

Află cum să construiești o pagină profesională de LinkedIn care să reflecte misiunea organizației tale și cum să pornești un dialog despre cauzele ONG-ului tău.

Detalii

Viitorul in tehnologie. ONG-ul tau peste 20 de ani

Școala digitală pentru ONG-uri 2016 a început cu un webinar interactiv despre viitorul în tehnologie, ținut de jurnalista Andrada Fiscuțean, news editor pentru radio ProFM și tech correspondent la ZDnet.

Detalii

10 aplicatii de productivitate pentru ONG-­ul tau

Facem inventarul celor mai utile aplicatii de productivitate pentru ONG­uri. Ti le prezentam doar pe cele pe care le­am testat si pe care merita sa le incerci. Afla cum poti fi mai eficient indiferent de locul unde lucrezi.

Detalii

Cum imi fac un shop online daca sunt ONG?

Află cum arată industria de e-commerce din România, care sunt tendințele pentru următorii ani și ce ar trebui să știi înainte de a începe să construiești un magazin online.

Detalii

Introducere în Adobe Photoshop pentru ONG-uri: Partea I

Învață cum să pornești la drum cu Adobe Photoshop, cum poți face editări de bază, cum poți lucra cu mai multe elemente într-un layout și cum ajungi la o creație finală.

Detalii

Introducere în Adobe Photoshop pentru ONG-uri: Partea II

Învață în continuare despre layere, cum să adaugi o casetă, un URL, un logo și un text în Photoshop. Descoperă de asemenea mai multe resurse gratuite de învățare despre și cu Photoshop.

Detalii